Skip to content
Ongedierte? De bestrijders van Melding Ongedierte helpen u snel!

Zilvervisjes overlast

Het zilvervisje behoort tot de groep van Franjestaarten. Hieronder vallen de volgende insecten: zilvervisjes, papiervisjes en ovenvisjes. Omdat deze insecten heel erg veel op elkaar lijken worden ze vaak met elkaar verwisseld.

Zilvervisjes worden ongeveer 13 tot 25 mm lang als ze volwassen zijn. Ze zijn te herkennen aan hun visachtige verschijning, doordat het lichaam breed begint en uitloopt in een dunnere staart. Het insect heeft een glanzend zilvergrijze kleur. Dit zijn de schubben die het lichaam beschermen. Vanwege bovenstaande redenen wordt het insect zilvervisje genoemd. Verder hebben ze sprieten, deze zijn korter dan het lichaam. Daarnaast vluchten ze heel erg snel met een visachtige beweging en verstoppen zich vaak tussen kieren.

Ongediertemelding Om Zilvervisjes Te Bestrijden
Bestrijding Van Zilvervisjes Door Melding Ongedierte

Overlast door zilvervisjes

Het zilvervisje richt weinig schade aan. Wel kunnen zij zeer hinderlijk zijn wanneer zij in grote aantallen voorkomen.
Zilvervisjes houden van een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Ze komen zowel voor in oudere woningen als in nieuwbouwwoningen. Vaak komen zilvervisjes voor in nieuwbouwwoningen doordat er nog jarenlang veel vocht uit beton en hout verdampt.

Zilvervisjes komen voornamelijk voor op vochtige plaatsen binnenshuis. Bijvoorbeeld bij water- en afvoerleidingen, in aanrechtkastjes en in de badkamer. Maar ook achter plinten, onder vloerbedekking en in boekenkasten kunt u ze tegenkomen.
De eieren van zilvervisjes worden in het voorjaar in groepjes van twee of drie afgezet in scheuren of kieren van houtwerk. Na drie tot zes weken komen de larven uit. Onder gunstige omstandigheden kan het zilvervisje meer dan 3 jaar leven.

Waarom Melding Ongedierte

Snelle service (meestal wordt u binnen 24 uur geholpen)

Voor particulieren, zorginstellingen en bedrijven

Juiste prijs, kwaliteit en resultaat verhouding.

Klantvriendelijkheid, doel en servicegericht.

Milieu-bewust zodat de natuurlijke leefomgeving zo min mogelijk schade onder vindt.

Alle bestrijders zijn gecertificeerd, de meeste zijn ook VCA of VCA-VOL gecertificeerd.

Risico’s en gezondheid

Zilvervisjes vormen echter geen direct risico voor de gezondheid. Eigenlijk geven deze beestjes aan dat er iets niet in de haak is in uw huis, namelijk een te hoge luchtvochtigheid. Als gevolg hiervan kunnen ze zich gemakkelijk voortplanten.

Wie is uw  regionale ongediertebestrijder?

yeet

Bellen met  uw regionale ongedierte bestrijder?

U heeft last van ongedierte

U belt de bestrijder en maakt een afspraak

Bestrijder komt naar u toe

Bestrijder bestrijdt uw ongedierte

Advies van bestrijder

Bestrijden van zilvervisjes

Indien er overlast is door zilvervisjes dient u de ruimte daarom goed te ventileren. Ook kunt u namelijk de luchtvochtigheid omlaag te brengen, waarbij de temperatuur zo laag mogelijk moet worden gehouden.
Natuurlijk kunnen wij u ook helpen om de zilvervisjes blijvend te bestrijden.

Kosten

Als u overlast heeft dan adviseren we u graag. Dit kan tijdens een inspectie. Bij een inspectiebezoek worden echter wél kosten in rekening gebracht. Wanneer wij de bestrijding uitvoeren worden deze kosten op de totale rekening in mindering gebracht.

De kosten worden altijd vooraf met u besproken. Voor particulieren, bedrijven en instellingen worden vrijblijvende offertes opgesteld.

Heeft u last van ander ongedierte?

Kijk ook eens op onze ongedierte overzicht pagina

Neem contact met ons op

Wij zijn 7 dagen per week tussen 7:00 en 23:00 uur telefonisch bereikbaar.

U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.
    Back To Top