Skip to content
Ongedierte? De bestrijders van Melding Ongedierte helpen u snel!

Tapijtkevers overlast

Tapijtkevers in vloerbedekking, kleding of gewoon in huis

Volwassen tapijtkevers eten voornamelijk nectar en stuifmeel van bloemen. Het zijn de larven van de tapijtkever die voornamelijk schade aanbrengen door hun eetgedrag. De larve van de tapijtkever is een aaseter. Ze eten onder andere van wollen stoffen, bont, opgezette dieren, huiden en alle andere zaken in uw woning die van dierlijk materiaal afkomstig zijn.

Als u denkt last te hebben van tapijtkevers gaan we samen met u op zoek naar de oorzaak, vervolgens helpen we u de tapijtkevers te bestrijden. Zo bespreken we te nemen maatregelen en geven we advies om tapijtkevers in de toekomst te voorkomen.

Tapijtkevers komen in Nederland voor. Van nature zijn de larven van de tapijtkever aaseters. Ze worden vaak gezien in oude verlaten vogelnesten. Bij uitzondering dienen plantaardige stoffen als voedsel. De volwassen tapijtkevers worden zomers veelal op bloemen aangetroffen, waar ze zich voeden met stuifmeel en nectar.

Tapijtkever
Tapijtkever Bestrijding Door Melding Ongedierte

Ontwikkeling van tapijtkevers

Tapijtkevers ondergaan een volledige gedaanteverwisseling. Die stadia zijn;
ei – larve – pop – imago. Het ei stadium is afhankelijk van de luchtvochtigheid en temperatuur en duurt ongeveer 6 tot 35 dagen. Het larve stadium kan 2 maanden tot een jaar duren. Het pop stadium duurt
5 tot 19 dagen daarna blijft de kever 7 tot 41 dagen in leven.

Waarom Melding Ongedierte

Snelle service (meestal wordt u binnen 24 uur geholpen)

Voor particulieren, zorginstellingen en bedrijven

Juiste prijs, kwaliteit en resultaat verhouding.

Klantvriendelijkheid, doel en servicegericht.

Milieu-bewust zodat de natuurlijke leefomgeving zo min mogelijk schade onder vindt.

Alle bestrijders zijn gecertificeerd, de meeste zijn ook VCA of VCA-VOL gecertificeerd.

Deskundig Bestrijden Van Tapijtkevers Door Melding Ongedierte

Overlast door tapijtkevers

De naam doet anders vermoeden maar de tapijtkever heeft namelijk weinig of niets met vloerbekleding te maken. Echter de larven van tapijtkevers kunnen aan bijvoorbeeld wollen stoffen, vloerbedekking of andere producten van dierlijke oorsprong aanzienlijke schade aanrichten. Tapijtkevers komen overal in Nederland voor maar ook in de rest van de wereld. De larven zijn aaseters, zij vinden hun voedsel bijvoorbeeld in verlaten vogelnesten. De kever wordt ‘s zomers vaak op bloemen aangetroffen, waar deze zich voedt met stuifmeel en nectar. Een enkele kever in huis is doorgaans een toevalstreffer. Toch overlast? Door de regionale bestrijders van ongediertemelding is de plaag snel bestreden!

Risico’s en gezondheid

Tapijtkevers worden niet meteen als een gevaar voor de gezondheid gezien, maar kunnen wel antrax (miltvuur) verspreiden. In Nederland worden geen gegevens bijgehouden of er iemand ziek is geworden door tapijtkevers.

Wie is uw  regionale ongediertebestrijder?

yeet

Bellen met  uw regionale ongedierte bestrijder?

U heeft last van ongedierte

U belt de bestrijder en maakt een afspraak

Bestrijder komt naar u toe

Bestrijder bestrijdt uw ongedierte

Advies van bestrijder

Wanneer tapijtkevers bestrijden

Allereerst dienen alle bronnen  (bijv. vogelnesten) opgespoord en verwijderd te worden. Daarbij moet systematisch te werk worden gegaan. Heeft u een enkele tapijtkever in huis dan kan dat ook een toevallige vondst zijn zonder dat er sprake is van schade. De tapijtkever kan namelijk een overwinteringsplaats in huis hebben gezocht of in het vroege voorjaar of in de zomer toevallig zijn binnen gevlogen. In die gevallen is een bestrijding met insecticiden volstrekt overbodig.

Werkzaam In Heel Nederland

Werkzaam in heel Nederland

Wijze van bestrijding van tapijtkevers

Een bestrijding moet worden uitgevoerd met een insecticide, maar ook de wanden en onderkanten van kledingkasten (en vloeren) dienen te worden behandeld. Om de tapijtkever te bestrijden moeten alle schuilplaatsen waar larven worden aangetroffen zijn behandeld met een residueel werkende insecticide. Er wordt een voor de insecten giftig residu aangebracht, dat een lange nawerking heeft en dus ook zijn dodelijke werking op de insecten behoudt. Om effectief te bestrijden is het belangrijk dat de bewoner ook al deze plaatsen bereikbaar maakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan plinten, naden en kieren en onder de randen van de vloerbedekking. Ook is het aan te bevelen om voor de behandeling grondig te stofzuigen. Het kan gebeuren dat wollen vloerkleden met een hoge pool 2 x behandeld moeten worden.

Wanneer de insecten zich in een kledingkast ophouden dient men de kleding eruit te halen. Kleding mag nooit bespoten worden. In de zon hangen of reinigen bij 60°C en tenminste 30 minuten zal voldoende dodelijk zijn. In de vriezer gedurende 4 dagen bij -20°C kan natuurlijk ook. Vervolgens kunnen de naden en kieren van de kledingkast behandeld worden. Kinderspeelgoed moet voorafgaand aan de behandeling worden opgeruimd. Bij de behandeling kan speelgoed in plastic zakken worden verpakt. Na de behandeling mag de woning twee uur niet worden betreden. Vervolgens moet u goed ventileren. De tapijtkever kan zeer hardnekkig zijn waardoor het soms nodig is de behandeling na 8 weken te herhalen indien geen goed resultaat is verkregen. Voor deze behandeling of een inspectie neemt u contact op met een professionele bestrijder.

Preventie van tapijtkevers

Om tapijtkevers te voorkomen kunt u een aantal maatregelen nemen:

  • Voorkom vogelnestjes onder dakpannen.
  • Naden en kieren dichten.
  • Ruim (oude) kadavers op, wespen- en hommelnesten zullen verwijderd moeten worden (indien ze binnen bereik zijn).

Kosten

Als u last heeft van tapijtkevers dan helpen we u graag. Dit kan door middel van een inspectie. Bij een inspectie worden kosten in rekening gebracht. Wanneer wij de opdracht krijgen om te bestrijden worden deze kosten op de rekening in mindering gebracht.

De kosten en het bestrijdingsplan worden altijd vooraf met u besproken. Voor particulieren, bedrijven en instellingen worden vrijblijvende offertes opgesteld.

Heeft u last van ander ongedierte?

Kijk ook eens op onze ongedierte overzicht pagina

Neem contact met ons op

Wij zijn 7 dagen per week tussen 7:00 en 23:00 uur telefonisch bereikbaar.

U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.
    Back To Top