Skip to content
Ongedierte? De bestrijders van Melding Ongedierte helpen u snel!

Schimmel

Schimmels of zwammen in huis? Wij kunnen u daarmee helpen

Zwammen in huis groeien wonderbaarlijk goed op vochtige ondergronden. Daarom treft u schimmel vaak aan in kelders en kruipruimtes. Schimmels worden ook wel zwammen genoemd. Sommige zijn eencellig, andere schimmels zijn meercellig. Zwammen kunt u in allerlei gedaantes tegenkomen. Paddenstoelen zijn zwammen met een vruchtlichaam, maar die witte laag op een bedorven sinaasappel is ook een schimmel.

Schimmels in huis zijn vrij makkelijk om te herkennen. Schimmel ontwikkelt zich bijvoorbeeld als donzige of pluizige plekken op organische stoffen. Schimmels nestelen zich pas als de ondergrond vochtig genoeg is om verteerd te worden. Schimmel kan veel verschillende kleuren aannemen, maar is meestal wit, grijs of zwart. Schimmels zorgen voor de afbraak van organisch materiaal. Daarom zijn ze dus erg belangrijk in de ecologie. Maar sommige schimmels zoals de huiszwam zorgen voor houtrot waardoor gebouwen soms zelfs kunnen instorten. Daarom is het verstandig om de desbetreffende zwammen in huis direct te laten verwijderen door de bestrijders van melding ongedierte. Onze bestrijders helpen u op een effectieve manier met het verwijderen van deze zwammen.

Schimmel Verwijderen
Schimmel Bestrijding Nodig

Schade door schimmels in huis

Er zijn zwammen die het gehele huis aantasten. De huiszwam is hier een voorbeeld van. Deze zwam verspreidt zich door middel van hele dunne draden. Deze draden worden sporen genoemd. De sporen van schimmels verspreiden zich razendsnel door uw huis. Zodra de huiszwam in contact komt met hout, zorgt het voor houtrot. Houtrot zorgt voor een instabiele fundering van uw huis. Als het houtrot zich verspreidt en bijvoorbeeld de houten balken in uw huis aantast, ontstaat namelijk het risico van instortingsgevaar. Raadpleeg ons dus direct voor een snelle bestrijding wanneer u de huiszwam in uw huis signaleert.

Waarom Melding Ongedierte

Snelle service (meestal wordt u binnen 24 uur geholpen)

Voor particulieren, zorginstellingen en bedrijven

Juiste prijs, kwaliteit en resultaat verhouding.

Klantvriendelijkheid, doel en servicegericht.

Milieu-bewust zodat de natuurlijke leefomgeving zo min mogelijk schade onder vindt.

Alle bestrijders zijn gecertificeerd, de meeste zijn ook VCA of VCA-VOL gecertificeerd.

Schimmel Bestrijden

Risico’s en gezondheid

Langdurige blootstelling aan schimmels in uw huis leveren verder problemen op voor uw gezondheid. zwammen leveren namelijk problemen op voor uw luchtwegen waardoor ademhalingsproblemen kunnen ontstaan en de kans op luchtweginfecties drastisch toeneemt. Heeft u al een schimmelallergie of kampt u met astma? Blijf dan zover mogelijk uit de buurt van zwammen. Astma verergert namelijk flink bij blootstelling aan gevaarlijke schimmels.

Sommige mensen zijn extra vatbaar voor de schadelijkheid van schimmels. Kinderen, zwangere vrouwen en ouderen lopen al gezondheidsproblemen op bij een kleine hoeveelheid schimmels. Mensen met een schimmelallergie of astma lopen extra kans op gezondheidsproblemen bij de blootstelling aan schimmels. Zodra zij in aanraking komen met schimmels, treden er extra problemen op met de luchtwegen of met de ademhaling. Zorg er daarom voor dat de schimmel direct wordt verwijderd door middel van professionele bestrijding.

Wie is uw  regionale ongediertebestrijder?

yeet

Bellen met  uw regionale ongedierte bestrijder?

U heeft last van ongedierte

U belt de bestrijder en maakt een afspraak

Bestrijder komt naar u toe

Bestrijder bestrijdt uw ongedierte

Advies van bestrijder

Bestrijden van schimmels

Schimmel bestrijding omvat 2 aspecten; ten eerste het bestrijden van de al aanwezige schimmel en vervolgens het wegnemen van de oorzaak. Oppervlakte schimmels kunnen voorkomen in allerlei kleuren. Zij komen veel voor in slecht geventileerde, hoog vochtige (woon)ruimtes (huiskamers – badkamers en slecht geventileerde ruimtes). Deze tasten het hout niet direct aan, echter op termijn kan er wel een hout-aantastende zwam ontstaan. Behandeling van de oppervlakken is noodzakelijk, hiervoor zijn specifieke bestrijdingsmiddelen voorhanden.

Werkzaam In Heel Nederland

Werkzaam in heel Nederland

Kosten

Als u overlast heeft dan adviseren we u namelijk graag tijdens een inspectie. Bij een inspectiebezoek worden wél kosten in rekening gebracht. Na de inspectie maken wij vrijblijvend voor u een offerte. Soms gaan we na overleg met u gelijk tot bestrijden over.

De kosten van de bestrijding zijn afhankelijk van de ernst van de situatie maar ook voor welke bestrijding gekozen wordt.

Die kosten worden altijd vooraf met u besproken. In bepaalde gevallen zijn de kosten voor rekening van de huiseigenaar. Voor particulieren, bedrijven en instellingen worden vrijblijvende offertes opgesteld.

Heeft u last van ander ongedierte?

Kijk ook eens op onze ongedierte overzicht pagina

Neem contact met ons op

Wij zijn 7 dagen per week tussen 7:00 en 23:00 uur telefonisch bereikbaar.

U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.
    Back To Top