Skip to content
Ongedierte? De bestrijders van Melding Ongedierte helpen u snel!

Mollen

De mol die in Nederland voorkomt is de “gewone mol” (Talpa Europea). Het zijn kleine dieren met een fluweelzachte donkere vacht die hun hele leven voornamelijk ondergronds doorbrengen. Een mol is 13 tot 17 centimeter lang en heeft een 3 tot 4 cm dunne staart. Mollen hebben voorpoten met zes vingertjes, met brede platte nageltjes. Haren van een mollenvacht kantelen mee zodat ze gemakkelijk alle richtingen op kunnen bewegen.

Mollen zijn echter niet blind, hebben kleine oogjes zo groot als een speldenknop. Ze kunnen door de speldenknopjes wel degelijk zien al is het niet veel. Een mol heeft voelhaartjes op zijn hoofd en snuit maar heeft geen oren. Ook kan het beestje niet goed ruiken, hij reageert voornamelijk op trilling in zijn omgeving.

De bezigheden van een mol zijn graven en eten. Hij eet per dag ongeveer zijn eigen gewicht (ca. 100 gram) aan regenwormen op. Naast regenwormen eet hij bijna alle andere insecten (engerlingen -ritnaalden en bv. emelten) op die hij in zijn gangen aantreft.

Mollen Bestrijding Door Melding Ongedierte
Melding Ongedierte Voor De Bestrijding Van Mollen

Voortplanting van mollen

De mol leeft voornamelijk onder de grond en het zijn ook goede zwemmers. Een mol leeft alleen, maar in de paartijd zijn ze natuurlijk met zijn tweeën. In het voorjaar, tussen februari en april, vindt de paring plaats. Draagtijd van een mol is ongeveer 28 dagen. Na ongeveer 4 weken verlaten de jongen voor het eerst het nest, en na 8 weken worden ze verstoten door de moeder. Die dan vervolgens weer alleen verder leeft.  Gemiddeld 40% van de jonge beestjes overleven het eerste jaar.

Overlast door mollen

Een mollendoek onder uw gazon aanbrengen voorkomt dat mollen kunnen graven. U kunt de aarde van molshopen over het gazon verspreiden. Molshopen vertrappen is niet raadzaam dat stimuleert juist tot extra graafactiviteit om de gang te herstellen. Mollen verdrijven, vangen of doden door bijvoorbeeld een mollenklem, lost het probleem niet op. Een andere mol neemt zijn plaats in, waardoor het waarschijnlijk van korte duur is.

Waarom Melding Ongedierte

Snelle service (meestal wordt u binnen 24 uur geholpen)

Voor particulieren, zorginstellingen en bedrijven

Juiste prijs, kwaliteit en resultaat verhouding.

Klantvriendelijkheid, doel en servicegericht.

Milieu-bewust zodat de natuurlijke leefomgeving zo min mogelijk schade onder vindt.

Alle bestrijders zijn gecertificeerd, de meeste zijn ook VCA of VCA-VOL gecertificeerd.

Mollen Bestrijden In Nederland Door Melding Ongedierte

Risico’s en gezondheid

Mollen vormen geen risico voor de gezondheid. Molshopen leveren wel een risico voor sporters. Blessures worden veroorzaakt doordat bijvoorbeeld een gazon deels is verzakt. Ook dieren in weilanden kunnen daardoor blessures oplopen.

Bestrijden van mollen

Bestrijders werken met klemmen bij particulieren en bedrijven. Bij bedrijven of agrariërs mogen regionale bestrijders die een licentie* hebben, ook met fosforwaterstof werken.

Wie is uw  regionale ongediertebestrijder?

yeet

Bellen met  uw regionale ongedierte bestrijder?

U heeft last van ongedierte

U belt de bestrijder en maakt een afspraak

Bestrijder komt naar u toe

Bestrijder bestrijdt uw ongedierte

Advies van bestrijder

Natuurlijke bestrijding

Diverse vogels zoals blauwe reigers en uilen zijn natuurlijke vijanden van de mol. Ook marters, bunzings en wezels doden mollen. Maar wanneer mollen overlast geven kunt u het beste  de regionale bestrijder inschakelen of zelf een keer een klem aanschaffen en ze proberen te vangen.

Wat werkt niet?

  • In de mollengang water laten lopen.
  • Stenen, glas of andere dingen in de gangen leggen.
  • Plaatsen van flessen in mollengangen.

Een geluidsapparaat plaatsen werkt ook niet afdoende.

Kosten

Vooraf worden de kosten van een bestrijding besproken. Voor particulieren, bedrijven en instellingen worden vrijblijvende offertes opgesteld.

Heeft u last van ander ongedierte?

Kijk ook eens op onze ongedierte overzicht pagina

Neem contact met ons op

Wij zijn 7 dagen per week tussen 7:00 en 23:00 uur telefonisch bereikbaar.

U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.









    Back To Top