Mieren

Een kolonie mieren heeft een koningin, wij kunnen haar door middel van een mieren bestrijding verdelgen.

Tuinmieren komen voor in vele en diverse soorten. Wereldwijd zijn er meer dan 10.000 verschillende soorten. Vaak vindt u hun nesten in zandgrond en onder straattegels. Een enkele keer komt een nest ook binnenshuis voor. In de wintermaanden houdt de kolonie zich tamelijk rustig, maar als het voorjaar begint, zie je ze weer verschijnen. Ze zijn meestal op zoek naar eten, het liefst etenswaar die suiker bevat. Buiten verzamelen ze honingdauw, het afscheidingsproduct van bladluizen en eten ze soms ook kleine insecten.

Mieren kennen rangen en standen. Gevleugelde koninginnen leggen de eieren. Werksters zijn onvruchtbare vrouwelijke exemplaren en zij bouwen het nest, beschermen het en verzorgen de larven. Ook zoeken de werksters naar voedsel, zelfs in huizen. Mannetjes zijn er alleen maar gedurende een bepaalde tijd van het jaar, ook zij hebben vleugels en zij  bevruchten de koninginnen hoog in de lucht en daarna sterven ze.

Mieren Bestrijden
Bestrijding Van Mieren Door Melding Ongedierte

Bestrijden van mieren

Bedenk voor je gaat bestrijden dat mieren in de tuin vele nuttige functies vervullen, ze eten bijvoorbeeld insecten. Je kan proberen te zorgen dat ze uw huis niet opzoeken het belangrijkste is laat ze geen voedselbron vinden in huis. Een paar kruimels of druppels limonade zijn voor mieren al een feestmaal; ruim dus etensresten direct op.

Zodra u ongedierte in huis ziet, is het tijd voor actie. Mieren kunnen namelijk wel degelijk bijten en steken. Ook zijn ze altijd op zoek naar eten. Bestrijding van deze kleine beestjes kan belangrijk zijn en dient daarom zorgvuldig gedaan te worden. Het is mogelijk om de bestrijding eerst zelf te proberen of direct te kiezen voor een effectieve mierenbestrijding door hier een professionele mierenbestrijder in te schakelen.

Mieren zelf bestrijden is voordeliger, echter het heeft niet altijd het gewenste resultaat. Er zijn tegenwoordig tal van producten te koop die een oplossing zouden kunnen bieden bij overlast van mieren. Het inschakelen van een ongediertebestrijdingsbedrijf is geen overdreven luxe. Uw regionale ongediertebestrijder heeft echter de kennis en de spullen om een mieren bestrijding goed en veilig uit te voeren.

Waarom Melding Ongedierte

Snelle service (meestal wordt u binnen 24 uur geholpen)

Voor particulieren, zorginstellingen en bedrijven

Juiste prijs, kwaliteit en resultaat verhouding.

Klantvriendelijkheid, doel en servicegericht.

Milieu-bewust zodat de natuurlijke leefomgeving zo min mogelijk schade onder vindt.

Alle bestrijders zijn gecertificeerd, de meeste zijn ook VCA of VCA-VOL gecertificeerd.

Mierenbestrijding Nodig?

Overlast door mieren

Een kolonie bestaat zoals gezegd uit één koningin, met een grote groep werksters en jonge mannetjes. De werksters vormen de grootste groep binnen een kolonie. Zij zijn de onvruchtbare dochters van de koningin en hebben verschillende taken binnen de kolonie. Een kolonie kan uit miljoenen mieren bestaan en bevindt zich vaak diep onder de grond.
Mieren communiceren met elkaar via geur. Zo kunnen mieren via feromonen geursporen achterlaten om de weg van het nest naar voedsel te vinden. Andere mieren vinden dit geurpad en versterken het weer met hun eigen geursporen. Zo kan het dat er binnen enkele uren een mierenleger in je keuken is te vinden. Een van de verkenners heeft voedsel gevonden, is teruggelopen naar het nest en heeft zijn vrienden opgetrommeld om te komen helpen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een mieren bestrijding

Wie is uw  regionale ongediertebestrijder?

yeet

Bellen met  uw regionale ongedierte bestrijder?

U heeft last van ongedierte

U belt de bestrijder en maakt een afspraak

Bestrijder komt naar u toe

Bestrijder bestrijdt uw ongedierte

Advies van bestrijder

Risico’s en gezondheid

Mieren kunnen via hun urine en ontlasting ziektekiemen verspreiden, waardoor voedselvergiftiging kan ontstaan. In Nederland is niet precies bekend hoe vaak ziekteverschijnselen kunnen worden gerelateerd aan mieren.

Kosten

Als u last heeft van mieren dan helpen we u daarom graag. Dit kan door middel van inspectie of door telefonisch advies. Bij een inspectie worden kosten in rekening gebracht. Wanneer wij de opdracht om te bestrijden krijgen worden deze kosten op de rekening in mindering gebracht.

De kosten en bestrijdingsplan worden altijd vooraf met u besproken. Vaak wordt er gelijk tot bestrijden over gegaan. Voor particulieren, bedrijven en instellingen worden vrijblijvende offertes opgesteld.

Heeft u last van ander ongedierte?

Kijk ook eens op onze ongedierte overzicht pagina

Neem contact met ons op

Wij zijn 7 dagen per week tussen 7:00 en 23:00 uur telefonisch bereikbaar.

U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.