Skip to content
Ongedierte? De bestrijders van Melding Ongedierte helpen u snel!

Kakkerlakken

Wij adviseren voor de toekomst en bestrijden de kakkerlakken plaag

Kakkerlakken zijn lichtschuwe insecten en leven in warme en vochtige ruimte’s waar voldoende voedsel aanwezig is. In restaurants, bakkerijen, overdekte zwembaden, studentenhuizen en dierentuinen komen kakkerlakken regelmatig voor. Wanneer ze eenmaal binnen zijn verplaatsen ze zich gemakkelijk door het gehele gebouw of de woning. Een leidingdoorgang of een gat in de muur is al voldoende.

Als u weet of vermoedt dat u last hebt van kakkerlakken kunnen we samen met u op zoek gaan naar de oorzaak en helpen we u de overlast op structurele wijze te bestrijden. Zo bespreken we de te nemen maatregelen en geven we advies om een kakkerlakkenplaag in de toekomst te voorkomen.

Een kakkerlak is vrij herkenbaar. Kakkerlakken zijn ovaal en vrij plat, ze hebben 6  pootjes, lange voelsprieten en een hard rugpantser. Het kopje is goed te zien en duidelijk afgescheiden van het achterlijf en borststuk. De lange voelsprieten zijn voortdurend in beweging. Ze zijn doorgaans goed gecamoufleerd (gevlekt/gestreept) en meestal geelbruin, roodbruin of bruinzwart van kleur. Kakkerlakken zijn veelal in de nacht actief en zijn alleseters. Ze zijn taai en kunnen tot veertig dagen leven op 1 vet druppel. Kakkerlakken zijn bekend om hun snelle voortplanting. Hierdoor kan bij een aangename temperatuur, hoge luchtvochtigheid en een voedselaanbod binnen enkele weken een kakkerlakkenplaag ontstaan.

Kakkerlakken
Kakkerlakken Bestrijden

Overlast door kakkerlakken

Kakkerlakken prefereren warme plekken. In de keuken is eten te vinden en kunnen zij lekker warm achter de keukenapparatuur zitten. Bijvoorbeeld bij de motor van de koelkast, het fornuis en de boiler. Ook onder elektrische apparaten zoals de televisie en computer en achter plinten of in kieren in de vloer verschuilen kakkerlakken zich graag. In het begin zult u zelden kakkerlakken zien. Ze houden zich schuil totdat zij op zoek naar voedsel gaan.

Een professioneel giftig bestrijdingsmiddel is niet voor particulieren beschikbaar op de markt. Toch kunt u zelf een hoop doen om overlast tegen te gaan. Het belangrijkste is om voedsel voor de kakkerlakken voor hen ontoegankelijk te maken. Dit vereist een kritische blik op de hygiëne omdat een kakkerlak met zeer weinig eten kan overleven.

Zonder de juiste bestrijdingsmiddelen is een kakkerlakkenpopulatie nooit geheel uit te roeien. U kunt de overlast wel zelf voor een deel terugdringen.

Waarom Melding Ongedierte

Snelle service (meestal wordt u binnen 24 uur geholpen)

Voor particulieren, zorginstellingen en bedrijven

Juiste prijs, kwaliteit en resultaat verhouding.

Klantvriendelijkheid, doel en servicegericht.

Milieu-bewust zodat de natuurlijke leefomgeving zo min mogelijk schade onder vindt.

Alle bestrijders zijn gecertificeerd, de meeste zijn ook VCA of VCA-VOL gecertificeerd.

Last Van Kakkerlakken ?

Tips

  1. Schoonhouden van de keuken: kakkerlakken verstoppen zich graag in de buurt van eten, vocht en warmte.
  2. Lage luchtvochtigheid, ventileren en lagere temperatuur, kakkerlakken houden niet van tocht en kou.
  3. Maak kieren dicht, sluit ventilatieopeningen af, dit kan door een kunststof rooster of een nylonkousje te plaatsen.
  4. Ontdek je een kakkerlak, wees er dan snel bij, zodat je een plaag kunt voor komen.
  5. Bij chemische bestrijding een toegelaten middel gebruiken herkenbaar aan een toelatingsnummer van het Ctgb.
  6. Zijn de kakkerlakken uitgegroeid tot een plaag, Bel ons wij zijn professionele bestrijders en gebruiken voor het bestrijden een gel.

Wie is uw  regionale ongediertebestrijder?

yeet

Bellen met  uw regionale ongedierte bestrijder?

U heeft last van ongedierte

U belt de bestrijder en maakt een afspraak

Bestrijder komt naar u toe

Bestrijder bestrijdt uw ongedierte

Advies van bestrijder

Risico’s en gezondheid

Kakkerlakken kunnen schadelijk zijn voor je gezondheid, doordat ze eenvoudig bacteriën, schimmels en ziektekiemen door middel van urine en ontlasting verspreiden, hierdoor kunnen voedselvergiftiging, astma en/of huidziekten ontstaan.. Sommige mensen zijn allergisch voor stoffen die vrijkomen uit de uitwerpselen van kakkerlakken maar ook uit de dode beestjes. De kakkerlakken scheiden een onaangename, muskusachtige geur af.

Bestrijden van kakkerlakken

Doordat de kakkerlakken zich niet of nauwelijks overdag laten zien, worden zij vaak pas opgemerkt als zij in grotere aantallen aanwezig zijn. Voor de bestrijding gebruiken wij een gel, waardoor uitruimen van kastjes en dergelijke niet nodig is. Voor de bestrijding voeren wij eerst een inspectie uit vervolgens wordt op diverse plaatsen een anti kakkerlakken gel aangebracht. Wij plaatsen de gel waar we vermoeden dat de kakkerlakken zich schuilhouden, omdat kakkerlakken zich bij voorkeur op vochtige, warme en donkere plaatsen vestigen, worden vooral in keukens de vaatwassers, ovens, plinten, leidingen en onderzijden van werkbladen behandeld.

De aanwezige kakkerlakken zullen van het lokaas eten en doodgaan. De gel werkt ook indirect mee aan de bestrijding van de andere kakkerlakken. Kakkerlakken eten namelijk zwakke en dode soortgenoten op wat er toe zal leiden dat zij ook sterven, omdat ze hun soortgenoot met gif in het lichaam opeten. Dit effect maakt dus dat de bestrijding aanzienlijk versneld wordt. Bijkomend voordeel van gel is dat het kakkerlak aantrekt en ze zeer snel doodt. Tevens zullen er vallen geplaatst worden om bij het volgende bezoek te controleren hoe erg de besmetting nog is, vervolgens wordt er nogmaals een bestrijding uitgevoerd. Tijdens de behandeling hoeft niemand het bedrijf of de woning te verlaten.

Kosten

Als u last heeft van kakkerlakken dan helpen we u graag. Dit kan door middel van een inspectie. Bij een inspectie worden wél kosten in rekening gebracht. Wanneer wij de opdracht om te bestrijden krijgen worden deze kosten op de rekening in mindering gebracht.

De kosten van de bestrijding ligt aan de ernst van de situatie maar ook aan de hoeveelheid kakkerlakken en de grootte van de ruimte waar ze zijn aangetroffen. Ook moet rekening gehouden worden met de bereikbaarheid en oppervlakte van de plaatsen die behandeld moeten gaan worden. De kosten worden altijd vooraf met u besproken. In bepaalde gevallen zijn de kosten voor rekening van de huiseigenaar. Voor particulieren, bedrijven en instellingen worden vrijblijvende offertes opgesteld.

Heeft u last van ander ongedierte?

Kijk ook eens op onze ongedierte overzicht pagina

Neem contact met ons op

Wij zijn 7 dagen per week tussen 7:00 en 23:00 uur telefonisch bereikbaar.

U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.
    Back To Top