Skip to content
Ongedierte? De bestrijders van Melding Ongedierte helpen u snel!

Bedwantsen

Bedwantsen ook wel bedbugs genoemd zijn in ons land lang niet meer aanwezig geweest. Maar door de vele vakanties in allerlei landen zijn ze alweer een langere tijd ook een plaag in Nederland. Mensen zullen niet snel toegeven dat ze last hebben van bedwantsen. Hierdoor zullen sommige mensen proberen zelf de bedwantsen te bestrijden.

Een bedwants wordt ook wel bedbug, wandluis of een bedluis genoemd. Het is een parasitair insect dat gemiddeld ongeveer 6 mm lang is. Ze voeden zichzelf met het bloed van mens of (huis)dier. Ze kunnen lange tijd (20 à 35 weken) zonder voedsel. Een bedwants is roodbruin van kleur maar verkleurt na een ‘bloedmaaltijd’ naar donkerrood.

Bedwantsen houden niet van licht. Na een bloedmaaltijd bij de mens gaan ze terug naar hun schuilplaats die bijna niet te ontdekken is. Ze leven in de directe nabijheid van mensen en komen het meest voor in slaapkamers. Als u uitwerpselen in de vorm van bruinzwarte puntjes op lakens, plinten of rondom schilderijen en stopcontacten aantreft, dan kunt u last hebben van bedwantsen. Zwarte puntjes (speldenprikjes bloed) op het onderlaken kunnen betekenen dat er een bloedmaaltijd is genuttigd. Ook kunt u in de buurt van hun schuilplaatsen donkere huidschilfertjes aantreffen. Bedwantsen kunnen zich makkelijk verspreiden omdat ze vrij snel zijn. Ook kunnen ze via scheuren en naden in muren en leidingen in andere kamers komen. Via bagage, matrassen, meubilair of beddengoed komen bedwantsen in andere woningen terecht.

Bedwantsen Bestrijden, Wij Kunnen U Er Vanaf Helpen
Bedwantsen Bestrijden Door Melding Ongedierte

Overlast van bedwantsen

Een bedwants voedt zich met het bloed van de mens. Als gevolg van een beet kan jeuk, zwellingen of een allergische reactie ontstaan. De klachten na beten van een bedwants, kunnen variëren van geen reactie tot uitgebreide huidklachten. Ook kunnen klachten pas na enkele dagen openbaar worden. De wondjes genezen over het algemeen snel. Aanwezigheid van bedwantsen in bijvoorbeeld huis, hotel of vakantiehuis kan voor bewoners of eigenaren een behoorlijke stress opleveren. Vooral door onwetendheid kan er paniek ontstaan.

Risico’s en gezondheid

Bedwantsen kunnen virussen of bacteriën bij zich dragen. Echter, uit onderzoeken zijn nog geen gevallen bekend van besmetting door de bedwants. Wel komen soms huidinfecties voor.

Waarom Melding Ongedierte

Snelle service (meestal wordt u binnen 24 uur geholpen)

Voor particulieren, zorginstellingen en bedrijven

Juiste prijs, kwaliteit en resultaat verhouding.

Klantvriendelijkheid, doel en servicegericht.

Milieu-bewust zodat de natuurlijke leefomgeving zo min mogelijk schade onder vindt.

Alle bestrijders zijn gecertificeerd, de meeste zijn ook VCA of VCA-VOL gecertificeerd.

Bedwantsen Zoeken Met Een Speurhond

Lokaliseren van de bedwantsen

Door middel van een inspectie door een bestrijder kunnen plaatsen ontdekt worden waar de bedwants verstopt zit. Ook kunnen eventueel speurhonden worden gebruikt. Deze speurhonden zijn duurder maar er kan gelijk met zekerheid gezegd worden waar de bedwantsen zich schuilhouden. Daarentegen wordt de bestrijding weer goedkoper. Zelfs één enkele bedwants kan namelijk door de speurhond worden gevonden. (ter vergelijking: bij aanwezigheid van 1 bedwants is de kans 96% dat de hond hem vindt. Terwijl bij aanwezigheid van 250 bedwantsen een persoon slechts 30% kans heeft om 1 bedwants te vinden.)

Wie is uw  regionale ongediertebestrijder?

yeet

Bellen met  uw regionale ongedierte bestrijder?

U heeft last van ongedierte

U belt de bestrijder en maakt een afspraak

Bestrijder komt naar u toe

Bestrijder bestrijdt uw ongedierte

Advies van bestrijder

Bestrijden van bedwantsen

De plaatsen waar de bedwants vaak zit, bijvoorbeeld stopcontacten en plinten in slaapkamers, de ombouw van bedden en de bijbehorende nachtkastjes, randen van matrassen, richels van bedden maar ook achter schilderijen. Worden behandeld met warmte of daarnaast met een bestrijdingsmiddel. Een combinatie van beiden behoort ook tot de mogelijkheden.  Vooraf mag eigenlijk niets de besmette ruimte verlaten. Wat gewassen moet worden moet vervolgens via een vuilniszak naar de wasmachine of stomerij. Na de eerste bestrijding maken we een afspraak om na ongeveer 6 weken terug te komen.

Kenmerken:

Grootte: 4,5 – 9 mm
Kleur: roodbruin tot donkerrood
Duur van ei tot volwassen dier: 2 maanden (afhankelijk van de temperatuur)
Voorkeursplek: slaapkamers
Overlast/schade: huidirritatie en jeuk

Werkzaam In Heel Nederland

Werkzaam in heel Nederland

Kosten

Als u overlast heeft dan adviseren we u tenslotte graag. Dit kan tijdens een inspectie. Bij een inspectiebezoek worden wel kosten in rekening gebracht. Soms gaan we daarna na overleg met u gelijk tot bestrijden van de bedwants over. Bij behandeling worden de kosten van de inspectie echter op de totale rekening in mindering gebracht.

De prijs van de bestrijding ligt aan de ernst van de situatie maar ook voor welke bestrijding gekozen wordt. Tenslotte moet ook rekening gehouden worden met de bereikbaarheid en oppervlakte van de plaatsen die behandeld zullen worden. Bij sommige bestrijdingen zult u een paar uur niet in de woning mogen zijn. De kosten voor de speurhond moeten gelijk via een pinbetaling betaald worden. Deze kosten worden ook niet in mindering gebracht na een behandeling/bestrijding. Voor particulieren, bedrijven en instellingen worden eerst vrijblijvende offertes opgesteld.

Heeft u last van ander ongedierte?

Kijk ook eens op onze ongedierte overzicht pagina

Neem contact met ons op

Wij zijn 7 dagen per week tussen 7:00 en 23:00 uur telefonisch bereikbaar.

U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.
    Back To Top