Skip to content
Ongedierte? De bestrijders van Melding Ongedierte helpen u snel!

Boktor

Boktor en het Injecteren van het is hout nodig? Wij doen het.

Voor de bestrijding van boktor kunt u terecht bij melding ongedierte wij hebben namelijk een landelijk netwerk van regionale bestrijders. Boktor kunnen we op twee manieren bestrijden. Na behandeling bent u voor jaren beschermd tegen boktor en andere hout-aantastende insecten. Tevens kunt u bij ons terecht voor de preventie van boktor door het behandelen van hout.

De huisboktor is een hout-aantastende kever die zich voornamelijk tegoed doet aan het spinthout van naaldbomen. Met name in de zomerperiode komen de kevers tevoorschijn. Ook in die periode legt het wijfje ongeveer 200 eitjes. Deze eitjes hebben tussen de 3 en 12 jaar nodig om uit te komen en zich te ontwikkelen tot larve. Het zijn met name deze larven die de schade aan het hout aanrichten. Soms kan men de larven zelf horen knagen in het hout.

Schade Door Boktor

Schade door boktor

De schade die de gewone boktor kan aanrichten is enorm en hangt af van een aantal factoren. Boktor schade wordt eigenlijk niet veroorzaakt door de boktor zelf. Het insect zelf richt nauwelijks schade aan. De tor leeft van stuifmeel en nectar van bloemen en planten en doet hiermee weinig kwaad.

Er zijn zelfs soorten boktorren die een zeer kort volwassen levensstadium hebben en zich in dit stadium helemaal niet voeden. Het enige wat ze dan doen is zichzelf voortplanten. Het zijn de larven van de boktor die grote overlast kunnen veroorzaken. De larven vallen, samen met larven van andere insecten die hout aantasten, onder de categorie houtwormen.

De kevers leven alleen in kurkdroog hout en niet in hout van levende of dode bomen in de natuur, wat te vochtig is. De kever wordt hierom ook wel een drooghoutboorder genoemd, net als andere soorten insecten die in droog hout boren, ongeacht de verwantschap. Bewerkt hout is niet geschikt voor de larven, die daarom massaal afkomen op spanten en onbewerkte meubels en kunstvoorwerpen in huizen. Houten beeldsculpturen vallen ook nog weleens ten prooi.

Waarom Melding Ongedierte

Snelle service (meestal wordt u binnen 24 uur geholpen)

Voor particulieren, zorginstellingen en bedrijven

Juiste prijs, kwaliteit en resultaat verhouding.

Klantvriendelijkheid, doel en servicegericht.

Milieu-bewust zodat de natuurlijke leefomgeving zo min mogelijk schade onder vindt.

Alle bestrijders zijn gecertificeerd, de meeste zijn ook VCA of VCA-VOL gecertificeerd.

Last Van Boktor. Wij Bestrijden Boktor

Bestrijden van boktor

Wanneer de boktor eenmaal in het hout zit is het vrijwel onmogelijk om daar zelf iets aan te doen. Het vereist daarnaast de nodige kennis en kunde om de boktor in het hout te kunnen bestrijden, zonder daarbij al het hout te beschadigen. Wanneer u constateert dat er een houtaantaster bij u is binnengedrongen doordat u boorsel aantreft, kunt u daarom ook het beste contact opnemen met een deskundige bestrijder van dit ongedierte.

Afhankelijk van de situatie kan er gekozen worden uit twee verschillende methodes:

– Vloeistofbehandeling: met een lage druk wordt een bestrijdingsmiddel gecontroleerd aangebracht waardoor het hout zowel curatief als preventief wordt behandeld. Het is daarnaast belangrijk dat het hout geen verflagen of laklagen bevat. Het product zal ongeveer 1-2 cm in het hout dringen. Dit is namelijk een afdoende barrière tegen boktor en andere hout-aantastende insecten. Uw hout is nu langdurig beschermt.

– Injecteren: balken en overige houtdelen worden voorzien van een injectorplug waarna vloeistof onder hoge druk wordt geïnjecteerd. Het hout wordt doordrenkt met deze bestrijdingsvloeistof welke langdurig werkzaam blijft.

De ruimtes dienen 48 uur gelucht te worden voordat deze weer bewoond mogen worden. Bij een product op oliebasis blijft men langdurig de restanten van de olie ruiken. Contact met het bestrijdingsmiddel moet vermeden worden.

Wie is uw  regionale ongediertebestrijder?

yeet

Bellen met  uw regionale ongedierte bestrijder?

U heeft last van ongedierte

U belt de bestrijder en maakt een afspraak

Bestrijder komt naar u toe

Bestrijder bestrijdt uw ongedierte

Advies van bestrijder

Preventie tegen boktor

Tegen alle boktor en andere insecten die zich in hout boren, zoals de houtwormkever, spinthoutworm en de huisboktor kunt u zich ook preventief beschermen. Bescherming kan verstandig zijn indien u van plan bent om een ruimte af te timmeren. Denk hierbij aan uw zolder, uw garage of uw schuur. Behandeling nadien is veel kostbaarder omdat de afwerking weer gedemonteerd dient te worden.

Product voorlichting

Alle ingezette producten zijn toegestaan door het CTB (College voor Toelating Bestrijdingsmiddelen). Alle door ons ingezette producten voor houtaantasters zijn synthetische pyrethroïden. Deze producten hebben een relatief lage toxiciteit voor mensen.

Voorbereiding

  • Alle te behandelen oppervlakten dienen vooraf ontdaan te worden van verf.
  • Alle te behandelen objecten dienen rondom toegankelijk te zijn voor de spuitlans.
  • Al het te behandelen hout dient stofvrij gemaakt te worden.
  • Zoveel mogelijk inventaris verwijderen indien deze de behandeling bemoeilijkt.
  • Alle vloeren onder de te behandelde objecten voorzien van plastic, behandelen zonder te morsen is niet mogelijk.

Kosten

Als u overlast heeft dan adviseren we u graag. Dit kan tijdens een inspectie. Bij een inspectiebezoek worden er geen kosten in rekening gebracht. Na de inspectie maken wij vrijblijvend voor u een offerte. Soms gaan we na overleg met u gelijk tot bestrijden over.

De kosten van de bestrijding zijn afhankelijk van de ernst van de situatie maar ook voor welke bestrijding gekozen wordt. Injecteren van de balken onder hoge druk behoord ook tot de mogelijkheden. Bij sommige bestrijdingen zult u soms een paar dagen niet in de woning kunnen zijn.

Die kosten worden altijd vooraf met u besproken. In bepaalde gevallen zijn de kosten voor rekening van de huiseigenaar.  Voor particulieren, bedrijven en instellingen worden vrijblijvende offertes opgesteld.

Heeft u last van ander ongedierte?

Kijk ook eens op onze ongedierte overzicht pagina

Neem contact met ons op

Wij zijn 7 dagen per week tussen 7:00 en 23:00 uur telefonisch bereikbaar.

U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.








    Back To Top